مراقب بیماری تب کریمه کنگو در ایام عید قربان باشید

ایسنا/کرمان رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان رفسنجان با توجه به احتمال ابتلاء به بیماری تب کریمه کنگو در تماس با خون و ترشحات دام آلوده در ایام عید قربان به همشهریان هشدار داد.


محمود مقامی امروز ۳۰ خرداد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین دام و انسان است که از طریق نیش کنه، تماس با خون و ترشحات دام آلوده و مصرف گوشت های آلوده پیش سرد نشده حاصل از ذبح غیربهداشتی دام‌ها خارج از کشتارگاه به انسان منتقل می‌شود.


 وی به همشهریان توصیه کرد: با توجه به حضور بازرسین بهداشتی و ناظرین شرعی در کشتارگاه دام شهرستان در عید قربان، از ذبح غیربهداشتی دام خارج از کشتارگاه خودداری کنند.


مقامی تاکید کرد: انجام روش‌های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان همچون پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه و ماسک ضروری است.


وی افزود: اجتناب از خوردن‌ جگر خام و نیم پز، نگهداری لاشه دام در یخچال به صورت کامل بمدت ۲۴ ساعت و جگر، امعا و احشا بمدت ۴۸ ساعت، خودداری از له کردن کنه با دست، استفاده از دستکش برای خرد کردن گوشت های قربانی بعد از ۲۴ ساعت نگهداری در یخچال از راه‌های پیشگیری بیماری تب کریمه کنگو است.


رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان رفسنجان عنوان کرد: بیماری تب کریمه کنگو در دام هیچ علائمی دال بر بیماری ندارد و در صورت مشاهده کنه در دام بایستی ابتدا دام را با سم شستشو داده و پس از ۱۴ روز ذبح شود.

منبع خبر: خبر گزاری ایسنا
لینک مطالب دیگرآشنایی با شرکت گرماسرما سازه

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *